4 comments

 1. Najbrž je voda vdrla mimo semeringa od vodne pumpe za slano vodo.

  Na cev za hlajenje motorhja s slano vodo sem priključil marinin vodovod isto kot sem naredil v Gvatemali.

  Razlika pa je bila v tem, da nisem takoj prižgal motorja. Glih takrat so, ko s vozili en katamaran iz ograjenega prostora zadeli v ograjo in naredili piz…..rijo. NI se mi zdelo primerno, da medtem , ko so imeli izredno stanje jaz prižgem par metrov stran motor Tereze.

  Kmalu pa se je vlilo kot iz škafa in so delo prikinili in jaz sem tudi čakal.

  Takoj ko je posijalo sonce so nadaljevali in ko so zaključili, in ko sem jaz dočakal svoj mir, sem pskusil zagnati motor ki pa se je takoj ,oz. po nekj obratih ustavil.

  Nisem razumek kaj se dogaja, saj ko menjal zaganjač, ker je bil orginal blokiran (sem pisal o tem)se je vrtel motor normalno.

  Vzel sem si nekaj časa za razmislek in sem pol oskusil obračati motor na roke z vzvodom na motorni gredi.
  In takrat sem zaslišal vodo ki je brizgnila ven mimo sesalnega ventila skozi sesalni kolektor v prostor.
  Takrat sem zaprl pipo na dovodu vode. Mislim, da je vodovodni pritisk bil previsok in da je zaradi tega vdrla voda.

  Potem so mi povedali, da se ponavadi vzame sod , katerega se polni z vodo. In v sod se vtakne cev na katero se prikljuši hladilni sistem motorja , da ta sesa vodo iz soda.

  Odlošil sem se da renoviram motor.
  Edino kar me skrbi je brušenje motorne gredi.

 2. Voda ti je vdrla skozi izpuh in odprt izpušni ventil v kompresijski prostor. Mimo semeringa voda ne pride v kompresijski prostor. Preglej ventile in glavo, možno da je voda kaj poškodovala.
  Srečno.

  1. Dogovoril sem se za ceno 16.66 $ na dan za bivanje v marini na delovišču. Moj cilj je spraviti Terezo čimprej v vodo.

   To pa šele ko obnovim motor.Iste motorje kot je Terezin se uporablja za traktorje in delavne stroje.
   Vse je masivno in težko. S predstavljaš kako zgleda ločevati menjalnik na traktorju od motorja. Brez dvigala in en sam človek, ki prej ni nikoli tega počel?

   Glava motorja je že na postelji zadnje kabine. Posteljo bom uporabljal, kot delavni pult.
   Najprej moram razdreti večje dele in pol iti na manjše. Razdelati moram terminski plan, da delam tisto kar lahko paralelno pol po modulih. Naprimer dokler čakam na brušenje motorne gredi lahko obnovim glavo.
   Zdaj moram ločiti menjalnik, da pridem do ležajev motorne gredi.
   Razmišljam da kupim kopletni kit za obnovitev motorja + črpalke olja,hladilne vode in slane vode za hlajenje hladilne vode in menjalnimka. Razdiram motor , vse slikam in beležim. Na koncu, bom vse pregledal.
   Paralelno pa se dogovarjam z eno agencijo, ki pomaga pri postopku carinjenja. V Ameriki imam tudi že iskušnje s sodelovanjem z enimi dobavitelji rezervnih delov. Zakomplicira pa se pri carini.
   Prej omenjeni kit, ki je cenovno bolj ugoden, kot kupovanje posameznih kosov, so pripravljeni razdeliti na več paketov. Vse skupaj je en celoten projekt: mehanika, nabava kosov in pošiljanje iz USA z carinjenjem.

   Danes sem si vzel prosti dan. Ni blo druge, saj niblo nobenega efekta od mene. Šel sem kupit nekaj orodja,
   in potem odšel s čolnom do koralov, kjer se lomijo valovi.

Leave a Reply